Основні компетентності у реалізації лідерської позиції

Шульга, Ольга (2023) Основні компетентності у реалізації лідерської позиції Сучасні наукові погляди на механізми розвитку міжнародних відносин та ринкової економіки: матеріали доповідей Міжнародної науковопрактичної конференції. с. 138-139.

[thumbnail of O_Shulha_MKonf_2023_FEU.pdf] Текст
O_Shulha_MKonf_2023_FEU.pdf

Download (291kB)
Офіційне посилання: https://doi.org/10.36059/978-966-397-325-8-38

Анотація

Лідер – авторитетний член будь-якої соціальної групи, особистісний вплив якого дозволяє йому відігравати істотну роль у регулюванні взаємин у колективі, групі, суспільстві; це – особа, яка здатна впливати на інших з метою інтеграції спільної діяльності, спрямованої на задоволення інтересів даного співтовариства. Прагнення лідерства проявляється у бажанні зайняти вище становище певній організації або суспільстві. Компетенція – вміння використати знання, навички, досвід у певних умовах, досягнувши при цьому максимально позитивного результату, а компетентність – характеристика людини, яка дозволяє їй демонструвати ефективні моделі поведінки у певній області діяльності. Лідерів можна класифікувати за різними ознаками. За об’єктами представництва виділяють лідерів у колективах, малих соціальних групах, класах, етносах, народах, націях, цивілізаціях; за масштабом діяльності визначають локальних, регіональних, загальнонаціональних та світових лідерів; за змістом перетворень – «інноваторів» та «стабілізаторів»; за метою розвитку – «революціонерів», «реформаторів» та «консерваторів»; за стилем – демократичних, автократичних і ліберальних; за характером цінностей – орієнтованих на роботу та її результати та орієнтованих на людину; за моделями поведінки – агітаторів, організаторів, теоретиків.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Основні компетентності; реалізація лідерської позиції;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: доцент Оксана В'ячеславівна Марухленко
Дата внесення: 11 Груд 2023 08:32
Останні зміни: 11 Груд 2023 08:32
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/47752

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу