Формування пізнавальної активності дітей п'ятого року життя засобом LEGO

Вертугіна, Валентина Миколаївна та Ковальчук, М.В. (2023) Формування пізнавальної активності дітей п'ятого року життя засобом LEGO Наукові інновації та передові технології (14(28)). с. 913-923. ISSN 2786-5274

[thumbnail of V_Vertuhina_NIPT_14_28_2023_FPO.pdf] Текст
V_Vertuhina_NIPT_14_28_2023_FPO.pdf

Download (892kB)
Офіційне посилання: https://drive.google.com/file/d/19v4ba5AUbRFsHdfds...

Анотація

У сучасному освітньому контексті педагоги та батьки вдаються до творчих та інноваційних методів навчання для розвитку пізнавальних здібностей у дітей дошкільного віку. Ця стаття присвячена вивченню впливу використання конструктора LEGO на формування пізнавальної активності дітей п’ятого року життя. Зосереджуючись на важливості цього періоду розвитку, в статті проаналізовано педагогічні стратегії та методи, за допомогою яких LEGO може стати ключовим інструментом для активного навчання та розвитку дітей. Акцент зроблено на сучасних дослідженнях з проблеми формування пізнавальної активності. Також важливе місце у статті відведено психологічному контексту використання LEGO як засобу, що стимулює креативність та логічне мислення дітей п’ятого року життя. Простежено наявні підходи у формуванні пізнавальної активності за допомогою конструктора LEGO, його вплив на розвиток та концентрацію уваги, логічне мислення, розвиток творчості. Представлено практичний матеріал здійснення методичного супроводу формування пізнавальної активності. Зазначено, що досягти позитивних результатів у вирішенні означеної проблеми можливо лише у взаємодії всіх учасників освітнього процесу: дітей, педагогів, батьків. Важливе місце відведено організації гурткової роботи з LEGO. Стаття слугує платформою для вивчення та розуміння впливу педагогічних інновацій на розвиток пізнавальних здібностей у наймолодших членів суспільства, що є ключовим кроком у забезпеченні їхньої успішної адаптації до сучасного освітнього середовища.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: діти; креативність; гурток; LEGO; методичний супровід; пізнавальна активність; педагог; розвиток; творчість.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра Дошкільної освіти
Дата внесення: 22 Груд 2023 08:25
Останні зміни: 22 Груд 2023 08:25
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48049

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу