Підготовка майбутніх вихователів до педагогічного супроводу ігрової діяльності дітей раннього віку

Гаращенко, Лариса Василівна та Літіченко, Олена Дмитрівна та Шинкар, Тетяна Юріївна (2023) Підготовка майбутніх вихователів до педагогічного супроводу ігрової діяльності дітей раннього віку Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія. Педагогіка, 40 (2). с. 52-58. ISSN 2311-2409 (Print), 2412-2009 (Online)

[thumbnail of Harashchenko L. Litichenko L. Shynkar T._POTPPP_40_2023.pdf] Текст
Harashchenko L. Litichenko L. Shynkar T._POTPPP_40_2023.pdf

Download (667kB)
Офіційне посилання: https://pedosvita.kubg.edu.ua/index.php/journal/is...

Анотація

Здоров’язбережувальна компетентність є важливою складовою професіоналізму педагогів закладів дошкільної освіти та необхідною умовою здійснення педагогічного супроводу ігрової діяльності (рухливих ігор та ігрових вправ) дітей раннього віку. Мета дослідження — висвітлення особливостей фахової підготовки майбутніх вихователів до педагогічного супроводу ігрової діяльності дітей раннього віку. Завдання: визначити критерії і показники рівня розвитку оцінки кваліфікаційної компетентності щодо здійснення педагогічного супроводу ігрових вправ; здійснити аналіз змістового та технологічного компонентів фахової підготовки студентів до педагогічного супроводу ігрової діяльності дітей раннього віку. З’ясовано, що студенти мають певні труднощі у здійсненні ігрової діяльності дітей раннього віку (ігрових вправ з розвитку рухів). Зроблені висновки про недостатню результативність фахової підготовки студентів до здійснення освітньої взаємодії з дітьми раннього віку у галузі фізичного виховання. Це обумовило необхідність удосконалення змісту робочої програми курсу «Здоров’язбережувальні технології в дошкільній освіті» для студентів 012 Дошкільна освіта. А також удосконалення змісту і методичного інструментарію проведення навчальних занять, які б відображали єдиний системний підхід до формування професійної компетентності майбутніх вихователів у галузі фізичного виховання дітей раннього віку. Удосконалення змісту програми та навчальних занять, ретельне продумування системи завдань та їх якісне виконання створюють основу для повноцінного оволодіння змістовим компонентом навчальної дисципліни для подальшої професійної діяльності з дітьми раннього віку.

Тип елементу : Стаття
Додаткова інформація: DOI:10.28925/2311-2409.2023.40
Ключові слова: ігрова вправа; ігрова діяльність дітей раннього віку; навчальна діяльність; педагогічний супровід; професійна підготовка; фізичне виховання
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Тамара Ростовцева
Дата внесення: 15 Січ 2024 06:07
Останні зміни: 15 Січ 2024 06:07
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48383

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу