Еволюція комп’ютерного лексикону: Погляд на неологізми 2019-2023 років

Chyrvonyi, Oleksandr (2024) Еволюція комп’ютерного лексикону: Погляд на неологізми 2019-2023 років In: Problems and Prospects of Modern Science and Education: X International Scientific and Practical Conference, 12-15 березня 2024, Stockholm, Sweden.

[thumbnail of O_Chyrvonyi_ISPC_IF.pdf] Текст
O_Chyrvonyi_ISPC_IF.pdf - Опублікована версія
Available under License Creative Commons Public Domain Dedication.

Download (383kB)
Офіційне посилання: https://isg-konf.com/wp-content/uploads/2024/03/PR...

Анотація

У статті розглядається еволюція комп’ютерного лексикону, з акцентом на неологізмах, створених між 2019 і 2023 роками. Стаття базується на аналізі понад 200 нових слів і словосполучень, пов’язаних з комп’ютерами, Інтернетом, штучним інтелектом і цифровою культурою, зібраних із наукових статей, блогів і авторитетних баз даних. У дослідженні аналізуються різноманітні процеси словотворення, включаючи словоскладання, телескопію, афіксацію, скорочення, семантичні зміни, і т.д. Автор визначає кілька ключових тенденцій, що сприяють появі цих неологізмів, як-от зростання ШІ та автоматизації, поширеність інтернет-культури та соціальних мереж, перехід до віддаленої роботи під час пандемії COVID-19, занепокоєння щодо цифрової безпеки та кіберзлочинності, і очікування майбутніх технологій, таких як квантові обчислення, віртуальна реальність (VR) і доповнена реальність (AR). У статті також досліджуються соціолінгвістичні аспекти цих неологізмів, підкреслюючи, як вони відображають зміни в суспільстві та культурі, спричинені технологічним прогресом, проблемами приватності, змішуванням цифрової та фізичної сфер, розвитком фрілансу та краудсорсингу, а також формуванням онлайн-субкультур та ідентичностей.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: Неологізми; комп'ютерний лексикон; словотворення; штучний інтелект; інтернет-культура; цифрова безпека; соціолінгвістика; еволюція мови.
Типологія: Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Факультет романо-германської філології > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: доцент Олександр Сергійович Чирвоний
Дата внесення: 29 Бер 2024 12:00
Останні зміни: 29 Бер 2024 12:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48470

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу