Міжнародні стратегічні альянси в умовах цифрових трансформацій і розвитку ринку даних

Птащенко, О.В. та Резнікова, Н.В. та Іващенко, Оксана Андріївна (2023) Міжнародні стратегічні альянси в умовах цифрових трансформацій і розвитку ринку даних Європейський науковий журнал Економічних та Фінансових інновацій (2(12)). с. 214-227. ISSN 2617-8648

[thumbnail of Ivashchenko_O_et_ESJEFI_2023_FEU.pdf] Текст
Ivashchenko_O_et_ESJEFI_2023_FEU.pdf - Опублікована версія

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://journal.eae.com.ua/index.php/journal/artic...

Анотація

Міжнародні стратегічні альянси у сучасному світі набули особливої важливості в умовах швидкого розвитку технологій та цифрових трансформацій. Розвиток ринку даних, зокрема, відіграє ключову роль у формуванні таких альянсів і сприяє їх успішності. Цифрові трансформації значно збільшують обсяги даних, які генеруються та зберігаються. Міжнародні стратегічні альянси часто спрямовані на обмін даними між учасниками для спільного аналізу та використання. Метою представленої роботи є визначення ключових аспектів розвитку інноваційного феномену міжнародних стратегічних альянсів в умовах трансформаційних змін та розвитку ринку даних. Основними методами, що були використані в ході дослідження є: метод аналізу та синтезу для виявлення особливостей сучасних міжнародних стратегічних альянсів, методи індукції та дедукції для визначення ключових умова цифрових трансформацій, особливостей сучасної цифрової економіки та векторів розвитку сучасного ринку даних, метод порівняння для визначення ключових характеристик міжнародних стратегічних альянсів в умовах сучасних трансформацій, експертний метод для визначення ключових факторів впливу цифрових трансформацій на розвиток міжнародних стратегічних альянсів, графічний метод для представлення основних результатів дослідження. Основними результатами дослідження можливо вважати наступні: міжнародні стратегічні альянси можуть об'єднувати зусилля для захисту цих даних від кібератак та зловживань; міжнародні альянси можуть сприяти розробці та впровадженню загальноприйнятих стандартів у цій сфері; залучення різноманітних даних та експертів з різних країн може сприяти з'яві нових інновацій та розвитку нових технологій у сфері аналізу даних; міжнародні стратегічні альянси можуть сприяти розробці міжнародних стандартів та домовленостей щодо обміну даними; утворення стратегічних альянсів може бути спрямоване на зменшення такого впливу та забезпечення балансу сил. Таким чином, міжнародні стратегічні альянси в умовах цифрових трансформацій та розвитку ринку даних відіграють важливу роль у забезпеченні спільної безпеки, інновацій та розвитку, а також в управлінні ризиками та вирішенні регуляторних питань.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: багатонаціональні підприємства; ринок даних; Big Data; міжнародний стратегічний альянс; ІТ-індустрія; Інтернет речей.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра міжнародної економіки
Користувач, що депонує: Доцент Оксана Андріївна Іващенко
Дата внесення: 01 Квіт 2024 12:22
Останні зміни: 11 Квіт 2024 12:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48495

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу