Формування маркетингової стратегії міжнародної компанії: інноваційність, ризик-орієнтованість

Шлапак, Алла Василівна та Іващенко, Оксана Андріївна та Никонюк, Катерина Олегівна (2024) Формування маркетингової стратегії міжнародної компанії: інноваційність, ризик-орієнтованість Науковий вісник Міжнародної асоціації науковців. Серія: економіка, управління, безпека, технології. (3(1)). ISSN 2786-5827

[thumbnail of Shlapak_A_Ivashchenko_O_Nykoniuk_K_SBIAS_2024_FEU.pdf] Текст
Shlapak_A_Ivashchenko_O_Nykoniuk_K_SBIAS_2024_FEU.pdf - Опублікована версія

Download (681kB)
Офіційне посилання: https://man.org.ua/nv/index.php/about/article/view...

Анотація

Сьогодні світовий ринок стає все більш глобалізованим та цифро візованим. Процес формування новітнього суспільства, що дістало назву – «інформаційне суспільство» сьогодні майже завершено. Процес виходу компаній на міжнародні ринки трансформувався та цифро візувався, що доводить також формування цифрової економіки і все більше використання цифрового інструментарію у всіх процесах суспільного життя. Формування маркетингової стратегії міжнародної компанії зазвичай включає в себе кілька ключових аспектів, зокрема інноваційність та ризик-орієнтованість. Метою представленої роботи є визначення ключових аспектів створення маркетингової стратегії міжнародної компанії з орієнтацією на інноваційність та ризик-орієнтованість. Теоретичним базисом дослідження виступають роботи провідних фахівців в галузі економіки, управління, маркетингу та міжнародних економічних відносин. Що дає змогу зробити висновки, щодо актуальності та своєчасності представленого дослідження. Основними методами дослідження виступають методи: аналізу та синтезу для визначення ключових аспектів формування маркетингової стратегії міжнародної компанії, методи дедукції та індукції для встановлення важливості для формування стратегії таких складових, як інноваційність та ризик-орієнтованість, метод порівняння, графічні та табличні методи, що дозволяють відобразити основні результати дослідження та систематизувати матеріали. Так до основних результатів роботи можливо віднести наступне: міжнародна компанія повинна аналізувати ринки та технології для виявлення нових можливостей та трендів; маркетингова стратегія має спрямовуватися на комунікацію інноваційного образу компанії і її продуктів для привертання уваги клієнтів; компанія може встановлювати партнерські відносини з іншими інноваційними організаціями для спільної розробки та впровадження нових ідей; міжнародна компанія повинна проводити глибокий аналіз ризиків, пов'язаних з ринковою кон'юнктурою, політичними факторами, валютними коливаннями тощо. Основною метою формування маркетингової стратегії міжнародної компанії є підвищення конкурентоспроможності, розвиток нових ринків та забезпечення стабільного зростання при мінімізації ризиків. На основі досліджень компанія може створювати нові продукти або модифікувати існуючі з метою задоволення потреб міжнародних ринків, ризик-орієнтована стратегія передбачає різноманіття портфелю продуктів, географічного розподілу та інших параметрів для зменшення впливу негативних факторів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: маркетингові стратегії; міжнародні компанії; споживча цінність; ризик; конкуренція; конкурентна перевага; інноваційний товар; ризик-маркетинг; гранична корисність.
Типологія: Статті у базах даних > Index Copernicus
Статті у періодичних виданнях > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Факультет економіки та управління > Кафедра міжнародної економіки
Користувач, що депонує: Доцент Оксана Андріївна Іващенко
Дата внесення: 02 Квіт 2024 07:23
Останні зміни: 02 Квіт 2024 07:23
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48501

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу