Дослідження напрямів волонтерської діяльності під час російсько-української війни

Котелевець, Анастасія Михайлівна (2022) Дослідження напрямів волонтерської діяльності під час російсько-української війни Науковий журнал Хортицької національної академії. (Серія: Педагогіка. Соціальна робота) (1(6)). с. 123-131. ISSN 2709-8214

[thumbnail of A_Kotelevets_SJKNA_1(6)_FPSRSO.pdf] Текст
A_Kotelevets_SJKNA_1(6)_FPSRSO.pdf - Опублікована версія

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://journal.khnnra.edu.ua/index.php/files/arti...

Анотація

Волонтерська діяльність набирає обертів з кожним роком незалежності України, зокрема, з 2014 року волонтерство перелаштувалось на потреби, що виникли у зв’язку з війною. Війна перейшла у фазу повномасштабного вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року – волонтерська діяльність отримала нові виклики та завдання. Стаття розкриває зміст понять волонтерство та соціальна активність. Висвітлюються дані Всеукраїнського соціологічного дослідження «Ставлення молоді до участі у волонтерській діяльності» соціолога М. Красія. Аналізується аналітична доповідь Д. Горєлова та О. Корнієвського – «Волонтерський рух: світовий досвід та українські громадянські практики», на основі якої нами створена авторська таблиця з видами волонтерської діяльності під час російсько-української війни. Розглянуто дані «Восьмого загальнонаціонального опитування: адаптація українців до умов війни» від Соціологічної групи «Рейтинг» та дослідження Міжнародного молодіжного проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) - U-Report, щодо волонтерської діяльності під час війни.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: волонтерська діяльність; волонтерство; волонтер; соціальна активність; молодь; російсько-українська війна.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи
Користувач, що депонує: Анастасія Михайлівна Котелевець
Дата внесення: 15 Квіт 2024 09:13
Останні зміни: 15 Квіт 2024 09:13
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48635

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу