Трансформації на ринку праці в умовах воєнного часу

Ушенко, Наталя Валентинівна та Ушенко, О.П. (2023) Трансформації на ринку праці в умовах воєнного часу In: Конкурентоспроможна модель інноваційного розвитку економіки України, 7-8 грудня 2023 р., Кропивницький.

[thumbnail of N_Ushenko_O_Ushenko_tezy_2023.pdf] Текст
N_Ushenko_O_Ushenko_tezy_2023.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://dspace.kntu.kr.ua/server/api/core/bitstrea...

Анотація

Повномасштабне вторгнення рф в Україну зумовила системні кризові процеси у соціальному середовищі для населення країни, які миттєво позначились на функціонуванні ринку праці і мали вираження у масовій міграції населення, зникненні підприємств або їх релокації у більш безпечні регіони, роздумах зайнятих працівників щодо можливостей своєї задіяності у нових умовах ділової активності підприємств. Це у свою чергу обумовило зміни законодавчо-правової бази реалізації соціально-трудових відносин у період воєнного часу, статистичного обліку процесів у сфері зайнятості, появи нових дисбалансів на ринку праці у професійному розрізі, поширення масштабів тіньової зайнятості, пошуку можливостей скорочення персоналу або переведення на неповний робочий день, пошук гнучких форм зайнятості в умовах територіальної віддаленості працівників.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: ринок праці; попит; пропозиція; поведінка; трансформація; зайнятість; безробіття; трудові відносини
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра міжнародної економіки
Користувач, що депонує: професор Наталя Валентинівна Ушенко
Дата внесення: 22 Квіт 2024 08:20
Останні зміни: 22 Квіт 2024 08:20
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48662

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу