Функціонування та розвиток бізнес-сегменту муніципальної економіки

Ушенко, Наталя Валентинівна (2023) Функціонування та розвиток бізнес-сегменту муніципальної економіки Київський університет імені Бориса Грінченка, Україна, Київ.

[thumbnail of N_Ushenko_Zvit_0118U001561_2023_FEU.pdf] Текст
N_Ushenko_Zvit_0118U001561_2023_FEU.pdf

Download (1MB)
Офіційне посилання: https://kubg.edu.ua/images/stories/Departaments/nm...

Анотація

Вітчизняні соціально-економічні умови характеризуються першочергово процесами децентралізації, яка реалізуються через основоположний принцип багаторівневого управління - синхронну дію органів державного та муніципального управління, тому базовою умовою муніципального розвитку в умовах децентралізації стала його трансформація з орієнтацією на адаптивні процеси, які здатні забезпечити перспективний територіальний розвиток. Відповідно забезпечення фінансово-економічної конкурентоспроможності локальних територій передбачає концентрацію муніципалітетів на можливостях пошуку інструментів наповнення дохідної частини бюджетів та обґрунтованості реалізації пріоритетних програм розвитку. Оскільки для реалізації повноважень та функцій муніципалітетів потрібно формування бюджету, то на підставі аналізу структури слід констатувати суттєву частку його формування від оподаткування суб’єктів бізнесу. Це обумовлює основоположну економічну мотивацію органів місцевої влади до сприяння та підтримки розвитку підприємництва як основи економічного потенціалу території, яка має значний потенціал відтворення через інші потенційні складові забезпечення конкурентоспроможності територіальних громад. Проведено аналіз функціонування бізнес-сегменту в муніципальній економіці міста Києва. Визначено потенційно сильні сторони та можливості малого та середнього бізнесу в місті-столиці.

Тип елементу : Інші
Ключові слова: бізнес-сегмент; муніципальна економіка; підприємництво; зайнятість; бюджет; релокація бізнесу; конкурентоспроможність.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Звіти за науковими проектами
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра міжнародної економіки
Користувач, що депонує: професор Наталя Валентинівна Ушенко
Дата внесення: 22 Квіт 2024 11:00
Останні зміни: 22 Квіт 2024 11:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48723

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу