Тенденція «яскравого мініималізму»у сучасному графічному дизайні

Єфімов, Юрій Володимирович (2024) Тенденція «яскравого мініималізму»у сучасному графічному дизайні Арт-простір (1(4)). с. 225-239. ISSN 2519-4135

[thumbnail of Y_Yefimov.pdf] Текст
Y_Yefimov.pdf

Download (655kB)
Офіційне посилання: https://art-space.kubg.edu.ua/index.php/journal/is...

Анотація

Дизайн формує навколишнє середовище, принаймні візуальне оточення. Впливає на все, що ми бачимо:вулиці, інтер’єри, телебачення, літературу, соціальні мережі, торгівельні площі, зовнішню рекламу. Так завжди було, так є і так буде. Якщо очі відкриті, ми бачимо. Час міняє сприйняття, з плином часу змінюються і тенденції.Утренді антибрендінг. Він можездаватися нерозумним, але багато брендів приймають цю тенденцію, щоб продемонструвати автентичність і релевантність. Google в останні роки не дарма спростив свій логотипи за допомогою шрифтів, дизайнери брендів і цифрові художники одночасно експериментують із кольором та типографікою.Інструменти штучного інтелекту з’явилися в багатьох галузях, від охорони здоров’я до розваг, і вони також почали впливати на світ дизайну. ШІ-генератори тексту та зображення тепер можуть створювати приголомшливі твори мистецтва. І саме через це фахівці що працюють урізних галузях творчої діяльності трохи напружились, тоді як лінивці зраділи.Захоплюючі дослідження можливостей градієнтів і розробок із нерегулярними та багатоколірними сумішамиактуальні заразу середовищітворчої спільноти. Яскравий мінімалізм привносить грайливу енергію в проект без шкоди для дизайну. Ця тенденція поєднує мінімалізм із максималізмом, дозволяючи дизайну зберігати витонченість, водночас маючи унікальну відмінність.Але є ще один аспект, що вплинув на процес останніх років.Пандемія прийшла з цілим рядом правил і обмежень. Але коли ми, нарешті, повертаємось до нормального життя, дизайнери експериментують із нашим колективним відчуттям нової свободи.Створення дизайну бренду вимагає просити своїх клієнтів заповнити анкету.Саме вона їїзапитання про бізнес-цілі, цінності, характер, цільову аудиторію, конкурентів і все, що допоможе нам зрозуміти їхню стратегію.Метою даної розвідки є акцентувати основні тенденції сучасного графічного дизайну з урахуванням особливостей періоду останніх кількох років та виклаків сучасних реалій.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: рафічний дизайн; штучний інтелект; художника; графіка; брендинг
Типологія: Статті у періодичних виданнях > Статті у періодичних наукових виданнях Університету, які не включені до затвердженого Переліку МОН України (не входять до категорії Б)
Підрозділи: Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Юлія Вікторівна Романенкова
Дата внесення: 06 Трав 2024 08:16
Останні зміни: 06 Трав 2024 08:16
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/48879

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу