Концептуальні засади формування смислової сфери майбутнього педагога у ВНЗ

Желанова, Вікторія В'ячеславівна (2014) Концептуальні засади формування смислової сфери майбутнього педагога у ВНЗ Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах (37(90)). с. 193-198. ISSN 1992-5786

[thumbnail of V_Zhelanova_PFTOUVIZS_37_90_GI.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zhelanova_PFTOUVIZS_37_90_GI.pdf

Download (7MB) | Перегляд

Анотація

У статті проаналізовано провідні концепції смислів. Визначено теоретичні позиції, що є ґрунтовними у дослідженні проблеми формування смислової сфери майбутнього педагога у ВНЗ. З’ясовано, що „за вертикаллю” смислова сфера містить особистісні смисли, смислові установки, смислоутворювальні мотиви, смислові конструкти, смислові диспозиції та особистісні цінності. Доведено, що за „горизонталлю” вона пов’язана зі смислоутворенням, смислоусвідомленням та смислобудівництвом.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: смисл; смислова сфера; особистісні смисли; смислова установка; смислоутворювальні мотиви; смислова диспозиція; особистісні цінності; смислоутворення; смислоусвідомлення; смислобудівництво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Вікторія В'ячеславівна Желанова
Дата внесення: 24 Лист 2015 11:06
Останні зміни: 02 Груд 2015 12:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11062

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу