Професійна підготовка майбутніх фахівців з дизайну друкованої продукції в Україні (60-ті роки ХХ – початок ХХІ ст.)

Брюханова, Галина В'явеславівна (2016) Професійна підготовка майбутніх фахівців з дизайну друкованої продукції в Україні (60-ті роки ХХ – початок ХХІ ст.) PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of !Брюханова_Дисс_до_др.pdf]
Перегляд
Текст
!Брюханова_Дисс_до_др.pdf

Download (5MB) | Перегляд

Анотація

Дисертація містить теоретичне і практичне дослідження процесу професійної підготовки фахівців з дизайну друкованої продукції в Україні з другої половини ХХ ст. до наших днів. Визначено три основні періоди розвитку та становлення дизайн-освіти: 1-й період з 60-х до 90-х років ХХ ст.; 2-й період – від 90-х років ХХ ст. до 2000 р.; 3-й період – від 2000 року до наших днів. В процесі дослідження професійної підготовки фахівців з дизайну друкованої продукції як історико-педагогічної проблеми було визначено характеристику основних базових понять дизайну поліграфічної продукції. Було розглянуто особливості підготовки фахівців з дизайну друкованої продукції таособливості професійної діяльності дизайнерів, проаналізовано зміст професійної підготовки майбутніх фахівців з дизайну по кожному з періодів. Розкрито тенденції і закономірності розвитку освіти у галузі дизайну друкованої продукції, серед яких як наскрізні були виділені реформаційна спрямованість, вдосконалення практичної підготовки майбутніх фахівців з дизайну друкованої продукції, нерівномірність розподілу навчальних закладів дизайнерського профілю по Україні. Визначено перспективні напрямки використання вітчизняного досвіду в підготовці фахівців з дизайну. У процесі дослідження зроблено висновок, що розвиток цифрових технологій в області поліграфії активно впливає на зміни в сучасній професійній підготовці фахівців з дизайну друкованої продукції.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: дизайн, фахівець з дизайну, професійна підготовка майбутніх фахівців з дизайну, історичні періоди, тенденції розвитку, дизайн поліграфії, електронний навчальний курс, комп’ютерні дизайн-технології.
Типологія: Дисертації
Підрозділи: НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 27 Трав 2016 10:53
Останні зміни: 27 Трав 2016 10:53
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14576

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу