Переконання як передумова виникнення соціального оптимізму

Рафіков, Олександр Римович (2016) Переконання як передумова виникнення соціального оптимізму Дослідження молодих учених у контексті розвитку сучасної науки : матер. VІ щорічної Всеукр. наук.-практ. конф., 21 квітня 2016 р.. с. 122-127.

[thumbnail of O_Rafikov_21_04_2016_konf_IL.pdf]
Перегляд
Текст
O_Rafikov_21_04_2016_konf_IL.pdf

Download (369kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглядається переконання, як основа для виникнення оптимістичного світосприймання, і зокрема соціального оптимізму. Під оптимізмом у першу чергу розуміється певна система поглядів на світ, які можуть стати мотивами поведінки людини і визначати ставлення індивіда до різних сфер діяльності. В цьому контексті соціальний оптимізм виступає як система переконань, за допомогою яких індивід намагається пояснити події, які трапляються в його соціальному житті. Такими подіями можуть бути будь-які, починаючи від буденної роботи та стосунків з найближчим оточенням і закінчуючи ставленням до політичних змін та економічних криз.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: атрибутивна теорія оптимізму; оптимізм; переконання; соціальний оптимізм; теорія атрибуцій
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра практичної психології
Користувач, що депонує: Олег Перепека
Дата внесення: 18 Лип 2016 10:16
Останні зміни: 18 Лип 2016 10:16
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14821

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу