Збереження традицій українського народного мистецтва як стильовий орієнтир у підготовці сучасного художника-дизайнера, ілюстратора (на прикладі творчості Володимира Голозубова)

Зайцева, Вероніка Іванівна (2015) Збереження традицій українського народного мистецтва як стильовий орієнтир у підготовці сучасного художника-дизайнера, ілюстратора (на прикладі творчості Володимира Голозубова) In: Дослідження молодих учених у контексті розвитку сучасної науки, 9 квітня 2015 року, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of V_Zaiceva_Konf_04_2015_IM.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zaiceva_Konf_04_2015_IM.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Дослідження творчості видатного українського художника-ілюстратора Володимира Голозубова є актуальним в ракурсі формування навичок художньої стилізації у майбутніх художників-дизайнерів, які опановують засоби мистецтва книжкової графіки. Ілюстрації В. Голозубова існують в багатовіковому просторі традиційного українського народного мистецтва. Адже це велика духовна цінність, на базі якої формується світогляд студента, його творча уява, художній смак та фантазія. Так роботам Володимира Голозубова властиві повчальність, стильова своєрідність, декоративність. Художні образи, створені митцем – живі, яскраві, дотепні. Мета даної статті. Висвітлити та проаналізувати творчість видатного художника-ілюстратора В. Голозубова як орієнтир для починаючих художників-дизайнерів, як невід’ємну складову української книжкової графіки. А також, виявити особисті стилістичні ознаки його творчості, яка завжди була орієнтована на збереження кращих традицій українського народного мистецтва.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Виступ)
Ключові слова: творчість; ілюстрація; духовна цінність; образ; книжкова графіка; українське народне мистецтво
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Олена Павлівна Довгалюк
Дата внесення: 21 Груд 2016 12:40
Останні зміни: 21 Груд 2016 12:40
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/18418

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу