Дисертація -Діяльність київських мистецтвознавців у 1920–1930-ті роки: соціально-культурний аспект

Січка, М.Л. (2017) Дисертація -Діяльність київських мистецтвознавців у 1920–1930-ті роки: соціально-культурний аспект PhD thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Січка (текст).pdf]
Перегляд
Текст
Січка (текст).pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Дослідження присвячене соціально-культурному аспекту організаційної, наукової, пам’яткоохоронної, музейної і педагогічної діяльності мистецтвознавців у Києві міжвоєнного періоду. У дисертації детально розглянуто як завдяки ініціативі невеликої кількості вчених у місті відбувалось формування мережі наукових установ, що з часом зумовило консолідацію дослідників і збільшення професійної спільноти, розширення її впливу. Аналіз соціально-політичних чинників дав змогу прослідкувати зміни у структурі інституцій, якісному та кількісному складі мистецтвознавців у місті.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: київські мистецтвознавці, історія мистецтва, музеєзнавство, музеєфікація, пам’яткоохоронна робота, ВУАН, музеї Києва, радянська влада, ідеологічний тиск, репресії.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 29 Вер 2017 11:31
Останні зміни: 29 Вер 2017 11:31
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20249

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу