Дисертація - Поетика сучасної української метадрами

Сидоренко, Леся Іванівна (2018) Дисертація - Поетика сучасної української метадрами Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Сидоренко_дисер.pdf]
Перегляд
Текст
Сидоренко_дисер.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У дисертації здійснено аналіз поетики сучасної української метадрами в контексті жанрової та стильової динаміки літератури для сцени 1990–2000-х років. Робота складається зі вступу та чотирьох розділів з окремими підрозділами, висновків, списку використаних джерел. Розглянуто поняття метадрами та авторефлексії літератури, простежено динаміку розвитку метадрами від авторефлексійних творів «нової хвилі» до експериментальних п’єс «новітньої хвилі»; запропоновано типологію образів митців, співвідносну з традиційними (зокрема романтичними і модерністськими) моделями самоідентифікації, виявлено нові (постмодерністські та постпостмодерністські) орієнтири; продемонстровано особливості жанрового й стильового синтезу в сучасній українській метадрамі. Досліджено інтертекстуальність сучасних творів в аспектах культурних зв’язків, моделювання авторських міфів, посилення філософського, інтелектуального значення сучасної драми.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: авторефлексійність, драма, метадрама, поетика, «нова хвиля», «новітня хвиля», покоління.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 08 Жов 2018 07:51
Останні зміни: 08 Жов 2018 07:51
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/24357

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу