Створення віддаленої навчальної лабораторії для навчання і експериментів з робототехніки.

Абрамов, Вадим Олексійович (2018) Створення віддаленої навчальної лабораторії для навчання і експериментів з робототехніки. ІV Международная научно-практическая конференция “Информационные технологии в образовании, науке и технике” (ИТОНТ-2018). 17-18 мая 2018 года (Черкасский государственный технологический университет). с. 3-4.

[thumbnail of V_Abramov_ITONT2018_FITU.pdf]
Перегляд
Текст
V_Abramov_ITONT2018_FITU.pdf

Download (316kB) | Перегляд

Анотація

Область застосування дистанційної освіти постійно розширюється. При цьому методи проведення теоретичних занять розвинені досить добре. З практичними заняттями значно гірше. Тому важливою метою є створення методик практичних занять різного типу. Однією з них є створення віддалених навчальних лабораторій. Для цього необхідно створювати відповідні апаратні і програмні засоби і методику їх застосування. У КубГУ створена віддалена лабораторія на основі п'ятикоординатне технологічної платформи (5D). Технології доступу і основні ідеї взяті у існуючої в університеті дистанційній лабораторії GOLDI (Grid of Online Lab Devices Ilmenau), розробленої на кафедрі інтегрованих комунікаційних систем технологічного університету Ільменау, Німеччина. Розробляється програмне забезпечення, яке дозволить поліпшити інтерфейс користувача, збільшити число координат, додати нові робочі інструменти і розширити навчальні можливості. Студенти отримують можливість проводити навчальні експерименти з проектування, моделювання і виготовлення деталей складної форми, експериментувати з різними матеріалами, інструментами і технологіями.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дистанційної освіти,; практичних занять; віддалена лабораторія; 5D платформа; програмне забезпечення; методика.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Всеукраїнські
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра комп'ютерних наук і математики
Користувач, що депонує: Вадим Олексійович Абрамов
Дата внесення: 03 Січ 2019 09:00
Останні зміни: 03 Січ 2019 09:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/26142

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу