Вивчення міжособистісних стосунків гравців командних видів спорту на прикладі футболу

Ляшенко, Валентина Миколаївна та Гнутова, Наталія Павлівна та Гацко, Олена Володимирівна (2019) Вивчення міжособистісних стосунків гравців командних видів спорту на прикладі футболу Спортивна наука та здоров'я людини (1(1)). с. 34-40.

[thumbnail of V_Liashenko_N_Hnutova_O_Hatsko_MMK_FZFVS 1.pdf]
Перегляд
Текст
V_Liashenko_N_Hnutova_O_Hatsko_MMK_FZFVS 1.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Існує кілька видів конформної поведінки. В одних випадках індивід, визнаючи правильність групових суджень, щиро погоджується з ними і розділяє їх. Усвідомлені і внутрішньо прийняті, вони тимчасово або постійно стають рисою його характеру. Конформну поведінку в даному випадку слід розцінювати як позитивну рису індивіда, який зумів оцінити вимоги групи і погодитися з ними. В інших випадках індивід проявляє конформізм при щонайменшій зміні думки групи. Найчастіше це властиво вкрай невпевненим у собі людям, які займають, як правило, низькі місця в ієрархічній структурі групи й потребують постійної підтримки через низьку самооцінку. Якщо думка групи з будь-якого питання розділяється і виникають два угруповання, така людина обов'язково буде там, де більшість, або з тими, хто на цей час при владі з її атрибутами. Ми усвідомлюємо, що у кожної людини є свої погляди, які вона не хоче змінювати, і далеко не завжди, навіть заради спільної мети, особистість здатна прийняти чужу думку і зробити те, з чим вона не згодна. До того ж, якщо спортсмен володіє підвищеною агресивністю, низькою емоційною стійкістю, завищеною самооцінкою та іншими особистісними якостями, що штовхають його на створення конфліктних ситуацій, – вони неминучі, якщо тільки його опонент не володіє протилежними якостями і спокійно та впевнено уникне непотрібного з'ясування відносин. У зв’язку з цим, питання конформності в командних видах спорту є досить актуальним.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: конформізм; конформність; міжособистісні стосунки; футбол
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичного виховання і педагогіки спорту
Користувач, що депонує: Олена Гацко
Дата внесення: 10 Трав 2019 06:21
Останні зміни: 10 Трав 2019 06:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27321

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу