Структурні зрушення транзитивного ринку праці: теорія і методологія регулювання. - Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.07 - Демографія, економіка праці, соціальна економіка і політика. - Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України, Київ, 2018.

Ільїч, Людмила Миколаївна (2018) Структурні зрушення транзитивного ринку праці: теорія і методологія регулювання. - Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук за спеціальністю 08.00.07 - Демографія, економіка праці, соціальна економіка і політика. - Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України, Київ, 2018. Доктор thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of L_Ilich_2_IS.pdf]
Перегляд
Текст
L_Ilich_2_IS.pdf

Download (562kB) | Перегляд

Анотація

Дисертацію присвячено розробленню науково-теоретичних засад, методологічних і практичних рекомендацій щодо регулювання структурних зрушень ТРП. У роботі узагальнено теоретико-методологічні основи дослідження ТРП й систематизовано та поглиблено наукові знання щодо критичних переходів у сфері зайнятості, їх причин, етапів та соціальних ризиків. Обґрунтовано концептуальні засади регулювання критичних переходів та систематизовано інструментарій для виміру гнучкості зайнятості. Узагальнено основні методичні підходи до дослідження структурних зрушень ТРП, удосконалено категоріальний апарат для розуміння сутності динаміки його розвитку, класифіковано чинники, що зумовлюють структурні зрушення та систему індикаторів найбільш прийнятних для виміру інтенсивності цих змін. Оцінено структурні зрушення ТРП у контексті реалізації структурних реформ, визначено характерні ознаки та основні тенденції в формуванні попиту та пропозиції праці. Узагальнено наукові підходи та сформовано методологічні засади щодо визначення та оцінювання освітньо-кваліфікаційних дисбалансів попиту й пропозиції праці. Виконано діагностику освітньокваліфікаційної відповідності робочої сили потребам робочих місць в Україні. Визначено стратегічні напрями подолання освітньо-кваліфікаційних дисбалансів на ТРП. Науково обґрунтовано зміст, характер і механізм взаємодії ТРП з ринком освіти. Розроблено механізм активізації соціального діалогу в системі узгодження кваліфікацій з потребами ТРП, технологію профілювання безробітного населення залежно від ризиків перебування в довготривалому безробітті та визначено пріоритетні завдання для ДСЗ щодо її реалізації.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Доктор)
Ключові слова: транзит; ринок праці; робоча сила; попит; пропозиція; структурні зрушення; дисбаланс; невідповідність кваліфікацій; надмірна (недостатня) освіченість; дефіцит кваліфікацій.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради у інших ВНЗ
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет економіки та управління > Кафедра управління
Користувач, що депонує: викладач Людмила Миколаївна Ільїч
Дата внесення: 16 Вер 2019 11:20
Останні зміни: 16 Вер 2019 11:20
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27853

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу