Дисертація - Формування професійної мобільності майбутніх вчителів іноземних мов в освітньому середовищі університету

Дячок, Надія Валентинівна (2019) Дисертація - Формування професійної мобільності майбутніх вчителів іноземних мов в освітньому середовищі університету Кандидат thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of ДИСЕРТАЦІЯ_ДЯЧОК.pdf]
Перегляд
Текст
ДИСЕРТАЦІЯ_ДЯЧОК.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Дисертацію присвячено теоретичним і методичним засадам формування професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов в освітньому середовищі університету. Теоретично обґрунтовано педагогічні умови формування професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов в освітньому середовищі університету (актуалізація і розвиток у студентів мотивації до саморозвитку; врахування особливостей практичної діяльності вчителя іноземної мови та їх трансформаційних впливів на різних суб’єктів комунікаційної діяльності; підсилення міждисциплінарних зв’язків навчальних дисциплін в освітньому середовищі університету). Визначено структуру професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов (особистісний, когнітивно-комунікативний, діяльнісний). Обґрунтовано критерії (спонукальний, когнітивно-комунікативний, процесуальний) і показники професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов. Визначено і охарактеризовано рівні сформованості професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов (репродуктивний, базовий, продуктивний) сформованості професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов. Уточнено поняття «професійна мобільність майбутнього вчителя іноземної мови» – це особистісно-професійна якість, що формується у студентів в процесі занурення в освітнє середовище університету, яка виявляється у здатності майбутнього фахівця ефективно застосовувати отримані ним знання для сталого особистісного і професійного саморозвитку; у спроможності здійснювати трансформаційні впливи на різних суб’єктів комунікаційної діяльності та готовності майбутнього вчителя іноземної мови адаптуватися та швидко реагувати на зміни в соціумі шляхом прийняття комплексних інноваційних рішень. Розроблено авторський курс «Мобільність як шлях до успіху», діагностичний інструментарії для виявлення рівнів сформованості професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов. Подальшого розвитку набули положення щодо оптимізації процесу формування професійної мобільності майбутніх учителів іноземних мов за допомогою інформаційних ресурсів, які можуть бути використані в системі 18 електронного навчання, відповідно до основних професійних завдань майбутніх учителів іноземних мов.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (Кандидат)
Ключові слова: мобільність, професійна мобільність, професійна мобільність майбутнього вчителя іноземної мови, учитель, учитель іноземної мови, освітнє середовище університету, вплив освітнього середовища університету.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 20 Вер 2019 06:36
Останні зміни: 20 Вер 2019 06:36
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/27875

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу