Асоціативне мислення у розвитку художньо-творчої синестезійності молодших школярів

Рахманова, Оксана Кахрамонівна (2017) Асоціативне мислення у розвитку художньо-творчої синестезійності молодших школярів Науковий часопис Національного пед. Універс. ім. М.П. Драгоманова.. с. 11-115.

[thumbnail of O_Rahmanova_NCHNPUIMPDTIMMO_UK.pdf]
Перегляд
Текст
O_Rahmanova_NCHNPUIMPDTIMMO_UK.pdf

Download (303kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена темі актуалізації синестезійних основ естетичної свідомості в теорії і художній практиці педагогічної освіти. Розглянуто феномен та процес розвитку асоціативного мислення, як складова художньо-творчої синестезійності молодших школярів. Зокрема, увагу сконцентровано на методичних прийомах та блоках завдань для розвитку художньо-творчої синестезійності. Асоціативне мислення має синтетичний характер та охоплює аналітичні й емоційно-експресивні елементи, акумулює в собі інші процеси та їхні властивості: сприймання, емоційність, естетичні судження, уяву та фантазію молодших школярів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: асоціація; асоціативне мислення; синестезія, художньо-творча синестезійність; молодші школярі.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Фаховий коледж "Універсум" > Циклова комісія музики і хореографії
Користувач, що депонує: викладач Оксана Кахрамонівна Рахманова
Дата внесення: 09 Груд 2019 08:11
Останні зміни: 09 Груд 2019 08:11
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/29643

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу