Стратегія професійної підготовки фахівців дошкільної освіти в Україні та в країнах Західної Європи

Мельник, Наталія Іванівна (2015) Стратегія професійної підготовки фахівців дошкільної освіти в Україні та в країнах Західної Європи Вісник Чернігівського національного педагогічного університету імені. Т. Г. Шевченка (125). с. 194-197.

[thumbnail of Melnyk_N_I_Srategy_Chern.pdf]
Перегляд
Текст
Melnyk_N_I_Srategy_Chern.pdf

Download (400kB) | Перегляд

Анотація

У статті досліджено особливості визначення стратегії розвитку професійної підготовки фахівців дошкільної освіти. На онові компаративного аналізу здійснено характеристику окремих стратегій розвитку професійної освіти вихователів в Україна та країнах Західної Європи. Встановлено, що в умовах вітчизняного простору вищої освіти стратегією є такі аспекти як: розширення мережі дошкільних навчальних закладів, забезпечення можливостей здобуття вищої освіти недипломованих працівників дошкільних навчальних закладів, впровадження оновленого стандарту дошкільної освіти тощо. Для стратегії країн Західної Європи характерним є концептуальність та широта професійної освіти, що різко різнить її від української стратегії. Автором підсумовано, що орієнтиром для побудови стратегії професійної освіти вихователів можуть бути запозичені із західноєвропейських вузів, але з урахуваннями специфіки вітчизняних вищих начальних закладів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: професійна підготовка, професійна освіта, фахівці дошкільної освіти, стратегія, розвиток освітньої системи.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра дошкільної освіти
Користувач, що депонує: Наталія Іванівна Мельник
Дата внесення: 18 Вер 2015 07:30
Останні зміни: 23 Груд 2015 12:25
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10224

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу