Сербські народні пісні як відображення історії етносу

Брайчевська, Олена Андріївна (2015) Сербські народні пісні як відображення історії етносу Вісник Черкаського університету. Серія: Історичні науки., 342 (9). с. 47-53. ISSN 2076-5908

[thumbnail of O_Braichevska_V_2015_IS_.pdf]
Перегляд
Текст
O_Braichevska_V_2015_IS_.pdf

Download (360kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто сюжети та особливості трактування історичного минулого в ряді героїчних сербських народних пісень, опублікованих відомим сербським філологом, фольклористом, істориком Вуком Караджичем. Історичну основу їх сюжетів складають події і факти, що мали місце в сербській історії й пов’язані з процесами утворення середньовічної держави, феодальними міжусобними війнами сербських феодалів, обороною сербських земель від турецького вторгнення та визвольною боротьбою проти турецьких поневолювачів. Опис життя та оцінка діяльності відомих історичних особистостей в сербських народних піснях можуть бути використані для уточнення, доповнення та нової інтерпретації як добре відомих, так і маловідомих історичних фактів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: історія Сербії; героїчні пісні; Неманичі; Мілош Обілич; Мрнявчевичі:; гайдуцькі пісні; гайдук Вуядин
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: Олена Андріївна Брайчевська
Дата внесення: 14 Груд 2015 07:57
Останні зміни: 25 Груд 2015 09:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10248

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу