Розвиток сучасної університетської освіти у Нідерландах

Заяць, Людмила Іванівна (2015) Розвиток сучасної університетської освіти у Нідерландах PhD thesis, Київський університет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of L_Zaiats_avtoref_15_GI_KAM.pdf]
Перегляд
Текст
L_Zaiats_avtoref_15_GI_KAM.pdf

Download (371kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://kubg.edu.ua/images/stories/Departaments/api...

Анотація

Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук за спеціальністю 13.00.04 – теорія і методика професійної освіти. – Київський університет імені Бориса Грінченка, – Київ, 2015. Дисертація присвячена дослідженню розвитку сучасної університетської освіти у Нідерландах у контексті європейських інтеграційних процесів. У роботі виділено та охарактеризовано основні етапи історичного розвитку університетської освіти в Нідерландах. Визначено особливості розвитку голландської університетської освіти, серед яких: збереження унікальності університетів у системі вищої освіти країни, єдність освітньої та науково-дослідної діяльності в університетах, активне залучення у загальноєвропейський інтеграційний процес. Виділено пріоритетні напрями розвитку університетської освіти Нідерландів: демократизація управління, вдосконалення якості вищої освіти, зростання ролі різноманітних громадських організацій, які діють з метою забезпечення ефективного співробітництва університетів та державних органів влади. Обґрунтовано можливість використання ефективного досвіду реформування університетської освіти Нідерландів у процесі модернізації вищої освіти України. Серед ключових аспектів досвіду реформування університетської освіти Нідерландів було виділено: створення системи внутрішнього та зовнішнього контролю якості вищої освіти, оптимізація мережі вищих навчальних закладів, інтеграція освітньої і наукової складових у діяльності університетів, поділ магістерських програм на академічні, дослідницькі та педагогічні та ефективна система державного фінансування вищої освіти на основі оцінки результатів навчання.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: университетское образование Нидерландов; университет; европейский интеграционный процесс; высшее образование; реформирование университетского образования
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської мови
Користувач, що депонує: Людмила Іванівна Заяць
Дата внесення: 17 Жов 2015 17:46
Останні зміни: 02 Груд 2015 08:21
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10401

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу