Суфіксальні метонімічні іменники на позначення предмету у сучасній німецькій мові

Ільчук, Ольга Андріївна (2015) Суфіксальні метонімічні іменники на позначення предмету у сучасній німецькій мові Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія «Філологія», 2 (15). с. 49-51. ISSN 2409-1154

[thumbnail of O_Ilchuk_NVMGU_15.pdf]
Перегляд
Текст
O_Ilchuk_NVMGU_15.pdf

Download (679kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://www.vestnik-philology.mgu.od.ua/

Анотація

У статті розглянуто семантику, структуру та зв’язки похідних іменників німецької мови з власне німецькими суфіксами з лексико-категоріальним значенням предмету, які утворені на основі метонімічного переносу. Похідні іменники досліджено комплексно як одиниці певної словотвірної моделі, як носіїв певного типу словотвірного значення та як учасників метонімічних моделей. Представлено суфіксальні словотвірні моделі метонімічних іменників, до яких належать словотвірні моделі інструменту, предмету як результату дії, предмету як місця, предмету як носія ознаки, предмету як діяча, предмету, який має відношення до особи. Виділено типи предметних словотвірних значень, які властиві похідним іменникам з метонімічним компонентом. Здійснено семантичну класифікацію похідних іменників з предметним значенням на основі метонімічних моделей та типів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: похідні іменники; словотвірна модель; словотвірне значення; метонімічні моделі; німецька мова
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра германської філології
Користувач, що депонує: Ольга Андріївна Ільчук
Дата внесення: 19 Лист 2015 07:43
Останні зміни: 19 Лист 2015 07:43
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10921

Доступні Версії цього елемента

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу