Вставна новела в українській літературі: типологія і модифікації

Бровко, Олена Олександрівна (2012) Вставна новела в українській літературі: типологія і модифікації EngD thesis, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

[thumbnail of Бровко О. О. Вставна новела в українській літературі: типологія і модифікації: Дис. на здобуття наук. ступеня доктора філол.наук : 10.01.06 - теорія літератури / О.О.Бровко ; Київський ун-т імені Тараса Шевченка. - 2012. - 432 с.]
Перегляд
Текст (Бровко О. О. Вставна новела в українській літературі: типологія і модифікації: Дис. на здобуття наук. ступеня доктора філол.наук : 10.01.06 - теорія літератури / О.О.Бровко ; Київський ун-т імені Тараса Шевченка. - 2012. - 432 с.)
O_Brovko_VNVULTIM.pdf - Інше

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філологічних наук зі спеціальності 10.01.06 – теорія літератури. – Київський національний університет імені Тараса Шевченка Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Київ, 2012. – На правах рукопису. У дослідженні запропоновано новий рівень осмислення новели в структурі художнього твору. Дисертація є першим цілісним дослідженням вставних новел, що мають давні традиції та стійко зберігають свою популярність у літературі сьогодення. У роботі системно відрефлектовано корпус текстів, у яких вставні новели мають різне функціональне призначення; осмислено типологію та модифікації вставних новел; актуалізовано проблеми й перспективи дослідження новели як структуротвірного чинника поетики у вітчизняному літературознавстві; систематизовано способи інкорпорування вставних новел в основну оповідь; простежено логіку художніх практик української прози через категорії жанру та літературного прийому; досліджено „текст у тексті” в аспекті структурно-семіотичної поетики та теорії інтертекстуальності; з’ясовано функціональне призначення новелістичних складників у межах різних художніх напрямів; наголошено на варіаціях жанрової взаємодії роману та новели.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (EngD)
Ключові слова: вставна новела; жанр; прийом; композиція; типологія; модифікація
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра української літератури і компаративістики
Користувач, що депонує: професор Олена Бровко
Дата внесення: 23 Лист 2015 12:06
Останні зміни: 23 Лист 2015 12:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/10997

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу