Феномен „контекст” у міждисциплінарному вимірі

Желанова, Вікторія В'ячеславівна (2015) Феномен „контекст” у міждисциплінарному вимірі Педагогіка вищої та середньої школи (44). с. 343-349. ISSN 2304-4470

[thumbnail of V_Zhelanova_PVTSS_44_GI.pdf]
Перегляд
Текст
V_Zhelanova_PVTSS_44_GI.pdf

Download (8MB) | Перегляд

Анотація

У представленій статті здійснено розгляд поняття „контекст” відповідно до феноменології лінгвістики (лінгвістичний контекст), психолінгвістики (екстралінгвальний контекст), філософії (індивідуальний смисловий контекст), психології (смислоутворювальний контекст), педагогіки (професійний контекст). Доведено, що поняття контекст у сучасному науковому просторі вийшло за межі свого традиційного лінгвістичного й психолінгвістичного розуміння та отримало загальнонаукове, зокрема, психолого-педагогічне, трактування. З’ясовано, що міждисциплінарне розуміння категорії контекст синтезується саме в його педагогічному визначенні як смислоутворювальної категорії.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: міждисциплінарний аналіз; контекст; типи контексту; контекстне навчання
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Наукові (входять до інших наукометричних баз, крім перерахованих, мають ISSN, DOI, індекс цитування)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Користувач, що депонує: Вікторія В'ячеславівна Желанова
Дата внесення: 27 Лист 2015 13:13
Останні зміни: 02 Груд 2015 12:00
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11232

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу