Епічність драматургії Володимира Винниченка в аспекті міжродового синкретизму

Єременко, Олена Володимирівна (2015) Епічність драматургії Володимира Винниченка в аспекті міжродового синкретизму Українська мова і література в школах України (7-8). с. 49-51.

[thumbnail of O_Eremenko_UML_7_8_GI.pdf]
Перегляд
Текст
O_Eremenko_UML_7_8_GI.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

У статті досліджено наявність жанрових та родових характеристик епічного тексту в драматичних творах Володимира Винниченка. З’ясовано, що художній світ письменника демонструє трансформацію різних стилів, течій і напрямів. Цьому сприяє своєрідна реалізація епічності у драматургії митця - міжродовий синкретизм. Проаналізовані тексти становлять немовби фрагменти епічного твору, наприклад, роману, у якому вгадуються і попередні, і подальші події. Драми Винниченка позначені своєрідністю колізій, спрямованих на невідомі читачеві перипетії у стосунках та почуттях героїв, відкритістю розв’язок тощо. З точки зору рецептивної поетики спостерігаються конструкти, розраховані на вдумливе сприйняття читача (а не глядача), його уяву, осмислення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: драма; епічність; міжродовий синкретизм
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра української літератури і компаративістики
Користувач, що депонує: заступник Олена Володимирівна Єременко
Дата внесення: 04 Груд 2015 11:43
Останні зміни: 04 Груд 2015 11:43
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/11550

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу