Підготовка майбутніх учителів до виховання соціально здорової молоді засобами дослідницької роботи

Прошкін, Володимир Вадимович (2015) Підготовка майбутніх учителів до виховання соціально здорової молоді засобами дослідницької роботи Науковий вісник Донбасу.

[thumbnail of 7.pdf] Текст
7.pdf
Restricted to Тільки зареєстровані користувачі until Грудень 2016.

Download (401kB)

Анотація

Стаття присвячена актуальним питанням підготовки майбутніх учителів до виховання соціально здорової молоді за умови інтеграції науково-дослідної та навчальної роботи. Наголошено на потребі удосконалення процесу підготовки студентів педагогічних спеціальностей в контексті формування в них готовності до виховання соціально здорового підростаючого покоління у майбутній професійній діяльності. На основі аналізу наукової літератури визначено та охарактеризовано основні компетентності майбутнього вчителя в сфері виховання соціального здоров’я молоді: інформаційна компетентність, комунікативна компетентність, продуктивна компетентність, автономізація на компетентність, моральна компетентність, психологічна компетентність, предметна компетентність, особисті якості вчителя (доброзичливість, чуйність, урівноваженість, витонченість, толерантність, рефлексія, людяність). Розкрито специфічні компетентності в сфері виховання соціально здорового підростаючого покоління, зокрема науково-дослідну компетентність. Подано вимоги до підготовки майбутніх учителів в сфері виховання соціально здорових учнів загальноосвітніх навчальних закладів у контексті максимально інтегрованого навчання з науковою діяльністю студентів. Визначено комплекс необхідних учінь, якими мають оволодіти студенти педагогічних спеціальностей при вихованні соціально здорового підростаючого покоління за умови тісного взаємозв’язку науково-дослідного та навчального процесів. Зазначено, що майбутні вчителі мають оволодіти уміннями створення вимогливо-доброзичливої обстановки наукового та навчального процесів при вихованні соціально здорових учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: професійна підготовка; майбутні вчителі; соціальне здоров’я; інтеграція; науково-дослідна робота;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра інформатики
Користувач, що депонує: Володимир Вадимович Прошкін
Дата внесення: 19 Січ 2016 11:15
Останні зміни: 19 Січ 2016 11:15
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13215

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу