Формування готовності майбутнього вчителя початкової школи до гуманізації педагогічної взаємодії

Нестеренко, Анна Вікторівна (2015) Формування готовності майбутнього вчителя початкової школи до гуманізації педагогічної взаємодії Наука України: проблеми сьогодення та перспективи розвитку (2). с. 19-21.

[thumbnail of cnfnn.pdf]
Перегляд
Текст
cnfnn.pdf

Download (234kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://novaosvita.com.ua/

Анотація

Сучасні трансформації, які спричинюють демократизацію і гуманізацію всіх сфер суспільного життя, висувають на перший план вимогу формування активної, самостійної, високоморальної особистості, готової до ефективної взаємодії, що базується на основних засадах гуманістичного підходу. Особливе значення ця вимога має для майбутніх педагогів, оскільки від їх володіння необхідними для гуманістичної педагогічної взаємодії знаннями, цінностями і вміннями, значною мірою залежить успішність виховання молодого покоління, і іріентованого на розвиток і підтримку конструктивних міжособистісних взаємин. Учитель це не тільки професія, покликана трансформувати і передавати знання, це висока місія творити особистість, утверджувати людину в людині.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Педагогічна взаємодія; готовність вчителя початкової школи; гуманізація освітнього процесу
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра початкової освіти та методик викладання природничо-математичних дисциплін
Користувач, що депонує: Ольга Набільська
Дата внесення: 18 Лют 2016 07:43
Останні зміни: 18 Лют 2016 07:43
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13248

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу