Кольорова концептуалізація світу як засіб розвитку соціокультурної компетенції молодших школярів (на матеріалі німецької мови)

Соломаха, Анжеліка Вікторівна (2015) Кольорова концептуалізація світу як засіб розвитку соціокультурної компетенції молодших школярів (на матеріалі німецької мови) Питання сучасної науки і освіти: зб. наукових праць. // Матеріали ХІ Міжнародної наукової інтернет-конференції 14-16 липня 2015. с. 94-101.

[thumbnail of A_Solomaha_KKSZRSKMS_15_FLMD_PI.pdf]
Перегляд
Текст
A_Solomaha_KKSZRSKMS_15_FLMD_PI.pdf

Download (5MB) | Перегляд

Анотація

В статті розглянуто концептуальні значення основних кольорів у німецькій мові. Автором добрано сталі словесні комплекси, в яких зустрічаються назви цих кольорів, та проаналізовано їхній зміст з урахуванням особливостей життєдіяльності німецького етносу, природних, історичних та суспільних умов його розвитку. Матеріали дослідження можна використовувати на уроках німецької мови у початковій школі під час вивчення назв кольорів з метою розвитку соціокультурної компетенції молодших школярів як складової іншомовної комунікативної компетентності.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: соціокультурна компетенція; колір; молодший школяр; німецький етнос; концептуальне значення
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > РИНЦ
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет педагогічної освіти > Кафедра іноземних мов та методик навчання
Користувач, що депонує: Ю.В. Руднік
Дата внесення: 19 Січ 2016 12:38
Останні зміни: 19 Січ 2016 12:38
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13257

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу