Італійська оперна антреприза у Києві 1863-1866 років:PRO ET CONTRA

Бацак, Костянтин Юрійович (2015) Італійська оперна антреприза у Києві 1863-1866 років:PRO ET CONTRA Українське музикознавство Науково-методичний збірник (41).

[thumbnail of K_Batsak (20_01).pdf]
Перегляд
Текст
K_Batsak (20_01).pdf

Download (848kB) | Перегляд

Анотація

Досліджено діяльність італійської оперної антрепризи у Києві, зокрема, її організацію, репертуар, особливості виступів провідних співаків труп в умовах боротьби європейських та російських тенденцій у музично-театральному житті міста. Доведено, що занепад італійської опери був викликаний не лише обмеженими вокальними та артистичними можливостями труп, надміру великими фінансовими затратами на її утримання, а, в першу чергу, протекціоністською політикою місцевої влади щодо розбудови у Києві російського оперного та драматичного театру.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Італійська оперна антреприза; театральне мистецтво; італійські оперні співаки; київський міський театр; оперний репертуар
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: Тетяна Олександрівна Мельниченко
Дата внесення: 20 Січ 2016 11:05
Останні зміни: 20 Січ 2016 11:05
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13455

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу