Сутність поняття «педагогічна взаємодія з батьками учнів початкової школи»

Нестеренко, Анна Вікторівна (2016) Сутність поняття «педагогічна взаємодія з батьками учнів початкової школи» Тенденції та перспективи розвитку науки і освіти в умовах глобалізації (10). с. 210-213.

[thumbnail of Нестеренко .pdf]
Перегляд
Текст
Нестеренко .pdf

Download (495kB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://confscience.webnode.ru/

Анотація

Вирішення проблеми формування готовності майбутнього вчителя до педагогічної взаємодії з батьками учнів тісно пов'язано з розкриттям змісту поняття «педагогічна взаємодія», в якому концентруються накопичувані педагогічною наукою знання. Поняття «готовність майбутнього вчителя до педагогічної взаємодії» знаходить своє смислове відображення через залучення терміна «педагогічна взаємодія», який як поняття має конкретне змістове навантаження. Аналіз психолого-педагогічної літератури показав, що вивченню і систематизації різних аспектів взаємодії батьківської і педагогічної громадськості, аналізу його форм присвятили свої праці А. М. Алексюк, А. Д. Бондар, М. М. Грищенко. Взаємодія сім'ї та школи в межах системи педагогічної освіти батьків розроблялась З. Г. Зайцевою, В. Г. Постовим, О. Л. Хромовою, а проблему родинного виховання досліджували Ю. П. Азаров, Т. Ф. Алексеєнко, І. Д. Бех, М. Б. Євтух, А. С. Макаренко, М. Г. Стельмахович, В. О. Сухомлинський.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: педагогічна взаємодія; формування педагогічної культури батьків; взаємодія сім'ї та школи;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Збірники наукових праць
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра початкової освіти та методик викладання природничо-математичних дисциплін
Користувач, що депонує: Ольга Набільська
Дата внесення: 10 Лют 2016 07:08
Останні зміни: 10 Лют 2016 07:08
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/13799

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу