Складнопідрядне речення з підрядним часу в ранньонововерхньонімецькій мові: структурний та функціональний аспекти

Фант, Микола Олександрович (2016) Складнопідрядне речення з підрядним часу в ранньонововерхньонімецькій мові: структурний та функціональний аспекти PhD thesis, КУ ім.Б. Грінченка.

[thumbnail of Microsoft Word - arefФант.pdf]
Перегляд
Текст
Microsoft Word - arefФант.pdf

Download (323kB) | Перегляд

Анотація

Роботу присвячено вивченню структурних і функціональних властивостей складнопідрядних речень із підрядним часу в ранньонововерхньонімецькій мові. Протягом усього ранньонововерхньонімецького періоду відбуваються значні зміни у структурі та складі лівої периферії підрядних клауз часу, частотності вживання корелятивних сполучників, розміщенні відмінюваної частини присудка підрядної клаузи, рівні синтаксичної інтегрованості підрядної клаузи в матричну, парадигмі часових сполучників. На структуру складнопідрядного речення з підрядним часу значний вплив здійснили зміни в умовах інтеракції між адресатом та адресантом текстів, що знайшло своє вираження в частотності вживання корелятивних сполучників і неінтегрованих підрядних клауз. Між клаузами із загальночасовими та спеціальними часовими сполучниками встановлено відмінності на семантичному, структурному та функціональному рівнях.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: складнопідрядне речення з підрядним часу, ранньонововерхньонімецька мова, діахронія, генеративна граматика, клауза, фраза комплементайзера.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Спецради Університету
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 12 Бер 2016 05:51
Останні зміни: 29 Квіт 2016 07:38
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14060

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу