Формування тезаурусу інклюзивної педагогіки

Мартинчук, Олена Валеріївна (2016) Формування тезаурусу інклюзивної педагогіки In: Міжнародна науковов-практична конференція "Сучасні наукові дослідження та розробки: теоретична цінність та практичні результати", 15-18 березня 2016, м. Братислава, Словаччина.

[thumbnail of O_Martynchuk_SNDTRTCPR2016MNPK_KSPKIO_UL.pdf]
Перегляд
Текст
O_Martynchuk_SNDTRTCPR2016MNPK_KSPKIO_UL.pdf - Опублікована версія

Download (4MB) | Перегляд

Анотація

В Україні у зв`язку з появою нової (інклюзивної) форми навчання дітей з особливими освітніми потребами актуалізувалась проблема формування тезаурусу інклюзивної педагогіки як галузі педагогічного знання про навчання і виховання цих дітей у загальноосвітньому просторі. Реалізація теоретичних положень інклюзивної педагогікиу площині професійної діяльності втілюється міждисицплінарною командою фахівців, які опікуються навчанням, вихованням, розвитком і соціалізацією дітей з психофізичними порушеннями. В цьому ракурсі доцільним буде введення у вітчизняну педагогіку нового терміну "інклюзивно-педагогічна діяльність" і розгляд її як втілення в освітній процес теоретичних надбань інклюзивної педагогіки.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Виступ)
Ключові слова: тезаурус; інклюзивна педагогіка; діти з особливими освітніми потребами
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти
Користувач, що депонує: Лаборант Ірина Ігорівна Пурська
Дата внесення: 25 Бер 2016 07:01
Останні зміни: 25 Бер 2016 07:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14150

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу