Новітні тенденції у дизайні логотипів

Брюханова, Галина В'ячеславівна та Лєжнєв, Олександр Олександрович (2016) Новітні тенденції у дизайні логотипів Вісник Харківської державної академії дизайну і мистецтв (1). с. 9-15. ISSN 1993-6400 (print); 1993-6419 (online)

[thumbnail of v2016-01-02-brukhanova-lejnev.pdf]
Перегляд
Текст
v2016-01-02-brukhanova-lejnev.pdf

Download (1MB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто основні тенденції розроблення дизайну логотипів протягом останнього часу. Розробка логотипів і товарних знаків є найактуальнішим завданням для графічних дизайнерів. Щороку тренди («тренд», з англ. trend — тенденція) у побудові логотипів змінюються. Досліджуються характерні ознаки різних стильових підходів до розробки бренда, логотипів і товарних знаків через їхні форму, колір та принципи побудови. Проведений аналіз тенденцій, а також останніх досліджень і публікацій показав, що з появою нових засобів комунікацій та цифрових технологій, таких як мобільні телефони (смартфони) і планшети, із широким їх використанням в побуті й на роботі, міняються світ людини і світ дизайну, і дизайн логотипів не став винятком. Показано, що мережеві комунікації відіграють у суспільстві важливу роль щодо сприйняття людиною свого оточення і світу взагалі. Проведене дослідження покликане сприяти формуванню та розвитку креативного, пошукового, новаторського мислення.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: дизайн; тенденція; логотип; колір; форма; бренд; цифрові технології; сприйняття.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у наукометричних базах > Index Copernicus
Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра дизайну
Користувач, що депонує: Олена Павлівна Довгалюк
Дата внесення: 19 Трав 2016 06:11
Останні зміни: 24 Лют 2017 13:16
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14477

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу