Відгук офіційного опонента кандидата педагогічних наук, доцента Савенкової Л.В. на дичертацію Чукаової Світлани Олександрівни "Професійна підготовка фахівців із бібліотекознавства та інформології у системі вищої освіти США"

Чуканова, Світлана Олександрівна (2016) Відгук офіційного опонента кандидата педагогічних наук, доцента Савенкової Л.В. на дичертацію Чукаової Світлани Олександрівни "Професійна підготовка фахівців із бібліотекознавства та інформології у системі вищої освіти США" PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Vidguk_SavenkovaLV.pdf]
Перегляд
Текст
Vidguk_SavenkovaLV.pdf

Download (925kB) | Перегляд

Анотація

У дисертації досліджено процеси становлення та реформування професійної підготовки фахівців із бібліотекознавства та інформології у США. Проаналізовано роботи вітчизняних та зарубіжних науковців, присвячені питанням вивчення професійної підготовки фахівців із бібліотекознавства та інформології, а також зв’язку інформології з бібліотечною справою. Визначено актуальні тенденції процесу професійної підготовки фахівців бібліотечно-інформаційної галузі у системі вищої освіти США, розглянуто структуру та зміст, форми організації навчання та вплив реформування системи професійної підготовки фахівців із бібліотекознавства та інформології на професійну мобільність бібліотечних працівників у США. У результаті дослідження запропоновано розширити навчальні плани із інформаційної, бібліотечної та архівної справи дисциплінами інформаційного характеру у ВНЗ України із застосуванням сучасного передового досвіду США.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: бібліотекознавство та інформологія, бібліотечна справа, інформаційна діяльність, система вищої освіти США, організаційно-методичні засади професійної підготовки, тенденції професійної підготовки фахівців бібліотечно-інформаційної галузі.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Автореферати > Відгуки опонентів
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 27 Трав 2016 07:44
Останні зміни: 27 Трав 2016 07:44
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14562

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу