Дисертація - Участь міжурядових та громадських організацій у подоланні наслідків воєнних злочинів у країнах колишньої Югославії (1991— 2008 рр.)

Шимкевич, Катерина Олександрівна (2016) Дисертація - Участь міжурядових та громадських організацій у подоланні наслідків воєнних злочинів у країнах колишньої Югославії (1991— 2008 рр.) PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of diser-shymkevych.pdf]
Перегляд
Текст
diser-shymkevych.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Воєнні злочини, спричинені Балканською кризою кінця XX - початку XXI ст., мали масштабні прояви та наслідки. До безпосереднього подолання останніх була залучена ціла низка міжурядових та неурядових організацій як міжнародного, так і національного рівнів. Вони різнилися за своєю компетенцією, але взаємодіяли та координували свої дії у наданні комплексної гуманітарної, правової та іншої допомоги. У діяльності всіх організацій можна виділити два періоди - воєнний та постконфліктний. В період 1991-2008 рр. була утворена своєрідна система, яка дозволила розв'язати проблему воєнних злочинів на двох рівнях - міжнародному та місцевому. З утворенням Регіональної комісії у 2008 р. подолання наслідків воєнних злочинів у контексті "подолання минулого" перейшло, здебільшого, на національний та місцевий рівень.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: воєнні злочини, колишня Югославія, Балканська криза, Комісія експертів ООН, МТКЮ, СООНО, ОБОЄ, громадські організації, "мирний активізм", "робота з минулим"
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 02 Вер 2016 07:28
Останні зміни: 02 Вер 2016 07:28
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14905

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу