Дисертація - Англомовний рекламно-інформаційний колаж як жанр: структура, семантика, прагматика.

Сегал, Анна Леонідівна (2016) Дисертація - Англомовний рекламно-інформаційний колаж як жанр: структура, семантика, прагматика. PhD thesis, Київський унверситет імені Бориса Грінченка.

[thumbnail of Microsoft Word - дисертація_ Сегал.pdf]
Перегляд
Текст
Microsoft Word - дисертація_ Сегал.pdf

Download (6MB) | Перегляд

Анотація

Дисертаційне дослідження присвячене вивченню структурно-семантичних та лінгвопрагматичних особливостей рекламно-інформаційного колажу як жанру рекламного дискурсу у сфері книговидавництва. У праці узагальнено та уточнено конститутивні ознаки рекламно-інформаційного колажу: інтердискурсивність, інтертекстуальність, архітекстуальність, вторинність, креолізованість, малоформатність, стандартизованість структури, нелінійність та мозаїчність. Досліджено його місце у системі рекламних жанрів і розкрито специфіку структурної організації. Виявлено функціонально-стилістичні та жанрово-стилістичні характеристики колажу. Здійснено аналіз структурних компонентів зазначеного жанру та визначено його креолізовану природу. Побудовано семантичну структуру рекламно-інформаційного колажу засобами фреймового моделювання. Встановлено та проаналізовано комунікативні стратегії й тактики, залучені продуцентом рекламно-інформаційного колажу для здійснення впливу на адресата: інформування, аргументування, позиціонування та маніпуляції.

Тип елементу : Спеціалізовані вчені ради (PhD)
Ключові слова: рекламно-інформаційний колаж, жанр, рекламний дискурс, вербальні і невербальні компоненти, фрейм, семантична структура, апелятив, комунікативна стратегія і тактика.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Дисертації
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > НМЦ > НМЦ досліджень, наукових проектів та програм
Користувач, що депонує: Ганна Сало
Дата внесення: 05 Вер 2016 11:46
Останні зміни: 05 Вер 2016 11:46
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/14917

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу