Итальянская оперная антреприза О. Сарато и Д. Маринковича в Одессе 1838–1844 гг.: на сцене и за кулисами

Бацак, Костянтин Юрійович (2016) Итальянская оперная антреприза О. Сарато и Д. Маринковича в Одессе 1838–1844 гг.: на сцене и за кулисами Вісник Прикарпатського університету мистецтвознавство випуск 32 (32). с. 187-198.

[thumbnail of K_Batsak_VPU_32_2016_IM_.pdf]
Перегляд
Текст
K_Batsak_VPU_32_2016_IM_.pdf

Download (416kB) | Перегляд

Анотація

Розглянуто діяльність італійської антрепризи О. Сарато й Д. Марінковича в міському театрі Одеси в системі її внутрішніх та зовнішніх зв’язків. Показані особливості цієї антрепризи в контексті історії організації театральної справи в Одесі, виявлена специфіка закордонного ангажементу артис- тів та музикантів в Італії. Окрему увагу приділено аналізу репертуару та репертуарної політики театру, вивченню виконавської практики італійських оперних артистів, а також громадсько-культур- ного резонансу від їхньої сценічної діяльності. Залучення джерел зарубіжного походження сприяло розгляду культурно-мистецької й організаційної складової цієї антрепризи у контексті відповідних тра- дицій музично-театрального життя у самій Італії

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: Італійська опера Одеси, музично-театральне життя, антреприза О. Сарато – Д. Марінковича, італійські оперні співаки, оперний репертуар.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет образотворчого мистецтва і дизайну > Кафедра образотворчого мистецтва
Користувач, що депонує: Тетяна Олександрівна Мельниченко
Дата внесення: 23 Лист 2016 07:43
Останні зміни: 24 Лист 2016 11:12
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/15541

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу