Структура культурного простору університету у сучасній системі вищої освіти України

Лєвіт, Дмитро Анатолійович (2017) Структура культурного простору університету у сучасній системі вищої освіти України Вища освіта України. Тематичний випуск. с. 103-109.

[thumbnail of D_Lievit_VOU_3.jpg]
Перегляд
Зображення
D_Lievit_VOU_3.jpg

Download (310kB) | Перегляд
[thumbnail of D_Lievit_VOU_3.pdf]
Перегляд
Текст
D_Lievit_VOU_3.pdf

Download (323kB) | Перегляд

Анотація

Статтю присвячено проблемам дослідження філософії культурного простору сучасного університету, тенденціям її зміни в період глобалізації та інформаційної революції та утвердження ринково‐демократичних відносин. Автором визначено поняття «культурного простору університету» та його структуру, досліджено провідні цінності культурного простору сучасного університету у демократичному суспільстві. До складників культурного поля університету віднесено освіту і науку як невід’ємні елементи оформлюваної особистісної структури майбутнього суб’єкта професійної та соціокультурної діяльності; виховну роботу, що може забезпечити реальну альтернативу стихійному вихованню молоді в сучасному масовому суспільстві; образотворчо‐ естетичну діяльність в усьому різноманітті її вимірів; міжнародну діяльність університету, спрямовану на встановлення культуротворчих зв’язків між молоддю різних країн та континентів; дозвіллєву діяльність, що створює організаційне, ціннісно‐формальне, змістовно‐естетичне та культурно‐оздоровче наповнення середовища дозвілля студентської молоді з метою її гармонійного культурного, комунікативно‐екзистенціального, духовно‐естетичного, енергетично‐вольового та фізкультурного розвитку.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: університет; культурний простір університету; культура; культуротворча діяльність університету; культурне поле суспільства
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра хорового диригування
Користувач, що депонує: Дмитро Анатолійович Лєвіт
Дата внесення: 22 Лист 2016 12:26
Останні зміни: 10 Лист 2017 11:06
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/16044

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу