Механізми регулювання взаємодії вищої освіти з ринком праці в Європейському Союзі

Мосьпан, Наталя Вікторівна (2016) Механізми регулювання взаємодії вищої освіти з ринком праці в Європейському Союзі Освітологія, 5. с. 45-50. ISSN 2226-3012 (Print)

[thumbnail of Mospan -Ocvit_2016_5_9.pdf]
Перегляд
Текст
Mospan -Ocvit_2016_5_9.pdf

Download (452kB) | Перегляд

Анотація

Автором статті представлено результати аналізу політики працевлаштування випускників вищих закладів освіти в Європейському Союзі. За основу для аналізу взяті звіти Європейської Комісії, які широко висвітлюють це питання. Дослідження присвячене вивченню питань, пов’язаних з механізмами регулювання взаємодії вищої освіти з ринком праці та сучасним станом їх застосування в країнах Європейського простору вищої освіти. Серед таких механізмів виділяють прогнозування ринку праці; залучення роботодавців до управління вищою освітою та оцінки її якості; послуги консультування; практику та стажування; опитування випускників. Результати даного дослідження можуть сприяти більш глибокому розумінню поточного стану процесу регулювання взаємодії вищої освіти з ринком праці в Україні.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: випускники вищих навчальних закладів; вища освіта; Європейський простір вищої освіти; працевлаштування; ринок праці;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра англійської філології
Користувач, що депонує: Наталя Вікторівна Мосьпан
Дата внесення: 29 Лист 2016 07:30
Останні зміни: 29 Лист 2016 07:30
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/16919

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу