Компетентнісний підхід до полікультурного навчання вчителів

Ковалинська, Інна Володимирівна (2016) Компетентнісний підхід до полікультурного навчання вчителів Вісник Національного технічного універитету України "Київський політехнчний інституту" (7). с. 37-43. ISSN 2307-1591

[thumbnail of I_Kovalynska_KPI_7_KAM.pdf]
Перегляд
Текст
I_Kovalynska_KPI_7_KAM.pdf

Download (393kB) | Перегляд

Анотація

Стаття присвячена виявленню основних вимог до формування компетентностей вчителя в умовах мультикультурного навчального середовища в країнах Західної Європи, та імплементації цих вимог до умов України. Автор вказує, що основні компетентності європейського вчителя -це: вміння працювати в етнічно-ерогенному класі, створювати сприятливу атмосферу для розвитку усіх студентів; уміння співпрацювати з батьками і громадою; розвиток мовних компетентностей. Автором розроблено основи системи полікультурної освіти в Україні, основними структурними компонентами якої є інституційний, цільовий, змістовий, операційно- діяльнісний, результативний. Авторка вказує на можливості використання досвіду окремих західноєвропейських країн для розбудови певних компонентів полікультурної освіти в Україні.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: компетентність; компетенція; культурний патерн; етнічно гетерогенний; міжетнічні відносини; система мультикультурної освіти.
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Фахові (входять до переліку фахових, затверджений МОН)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра перекладу
Користувач, що депонує: І.В. Ковалинська
Дата внесення: 05 Груд 2016 08:19
Останні зміни: 05 Груд 2016 08:19
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/17708

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу