Стереотипи соціального сприйняття графічних репрезентацій користувачами соціальних мереж

Ткачишина, Оксана Романівна та Паламарчук, Михайло Євгенійович (2016) Стереотипи соціального сприйняття графічних репрезентацій користувачами соціальних мереж Наукові здобутки студентів Інституту людини (2(6)).

[thumbnail of M_Palamarchuk_О_Tkachyshyna_NZSIL_2(6)_IL.pdf]
Перегляд
Текст
M_Palamarchuk_О_Tkachyshyna_NZSIL_2(6)_IL.pdf

Download (340kB) | Перегляд

Анотація

У статті розглянуто феномени соціальної перцепції, соціальної стереотипізації та соціального стереотипу, їх прояв в соціальних Інтернет мережах. Простежено особливості Інтернет середовища та можливості розгортання соціальних явищ в ньому. Визначено особливості самопрезентації користувача в мережі на прикладі використання різних видів графічних репрезентацій (аватарів), а також особливості формування стереотипів на основі їх сприйняття іншими людьми.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: графічні репрезентації; соціальна перцепція; соціальна стереотипізація; соціальні мережі; стереотип; Інтернет
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Статті у журналах > Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра психології особистості та соціальних практик
Користувач, що депонує: Оксана Романівна Ткачишина
Дата внесення: 28 Бер 2017 05:54
Останні зміни: 28 Бер 2017 05:54
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19257

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу