Вербалізація концепту "ПРОСТІР" на прикладі англомовного та франкомовного газетнго дискурсу

Копитіна, Анастасія Сергіївна (2016) Вербалізація концепту "ПРОСТІР" на прикладі англомовного та франкомовного газетнго дискурсу "Мова та література у полікультурному просторі" ГО Науково-філологічна організація " матеріали міжнародної наково-практичної конференції ЛОГОС". с. 162-165.

[thumbnail of A_Kopytina_Mkonf_02_2016_GI.pdf]
Перегляд
Текст
A_Kopytina_Mkonf_02_2016_GI.pdf

Download (3MB) | Перегляд

Анотація

Усі культури світу відрізняються між собою і водночас мають спільні риси. Виникає питання – у чому ці відмінності, звідки вони походять або, навпаки, як різні національні культури сходяться в результаті комунікації. Можливості культурної і міжкультурної комунікації пов’язані з характером культур, що утворюють національний культурний світ, або, інакше кажучи,національну концептосферу. Представники різних націй можуть використовувати еквівалентні лексичні одиниці для позначення різних явищ культури і навпаки – відмінні лексеми для позначення одного явища, думки, що спричинено відмінністю протікання процесу вербалізації у їх свідомості. Саме цей процес є одним з факторів успішною міжкультурної комунікації.

Тип елементу : Стаття
Ключові слова: простір; концепт; концептосфера; дискурс
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: Копитіна Анастасія Сергіївна
Дата внесення: 03 Трав 2017 10:57
Останні зміни: 03 Трав 2017 10:57
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19465

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу