Лексико-семантичне поле "простір" у сучасному політичному дискурсі

Копитіна, Анастасія Сергіївна (2017) Лексико-семантичне поле "простір" у сучасному політичному дискурсі In: International research and practice conference "Contemporary issues in philological sciences experince of scholars and educationalists of Poland and Ukraine", 28-29 квітня, 2017, Люблін, Польща.

[thumbnail of A_Kopytina._LPNT.pdf]
Перегляд
Текст
A_Kopytina._LPNT.pdf

Download (9MB) | Перегляд

Анотація

Соціальні та політичні зміни, європейська інтеграція, переосмислення та прийняття європейських цінностей в останні роки в українському житті мають прямий вплив не лише на якість життя та стосунки з іншими державами, а й на науку, її час, мову та спілкування . Під час міжкультурних контактів існує потреба чіткого розмежування дискусій і відсутності полісемантики та конкатенативних лексем. З точки зору лінгвістики ця вимога залишається невловимою. Типологічні відмінності мов, різні соціальні переживання та традиції не можуть бути змінені, тому існує потреба в універсальних категоріях та концепціях для європейського суспільства, країн-партнерів та країн, з якими ми ведемо переговори. З цієї точки зору ми підкреслюємо той факт, що концептуальна лінгвістика, оскільки людство знаходиться в стадії розробки і має ще горизонти для досягнення. Міжкультурні обговорення, дебати, переговори та зустрічі на вищому рівні неможливі без визначення просторових координат об'єкта (планети, союзу, країни, регіону чи міста). Універсальна категорія "простір" з'являється в соціокультурному варіанті, який охоплює лінгвістичні інтереси, політику, інтереси філософії, соціологію та психологію.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: концепт "ПРОСТІР";політичний дискурс;лексико-семантичне поле; структура; міжнародна комунікація;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет романо-германської філології > Кафедра романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства
Користувач, що депонує: Копитіна Анастасія Сергіївна
Дата внесення: 13 Лист 2017 07:08
Останні зміни: 13 Лист 2017 07:08
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19511

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу