Академічна чесність у розвитку лідерського потенціалу університетської спільноти

Сопова, Дана Олегівна (2017) Академічна чесність у розвитку лідерського потенціалу університетської спільноти In: ІІІ-й Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання сучасної науки», 15-16 травня 2017 року, Україна, Київ.

[thumbnail of Доповідь на тему: «Академічна чесність у розвитку лідерського потенціалу університетської спільноти»]
Перегляд
Текст (Доповідь на тему: «Академічна чесність у розвитку лідерського потенціалу університетської спільноти»)
D_Sopova_ACRLPUS_UK.pdf - Опублікована версія

Download (1MB) | Перегляд
Офіційне посилання: http://www.mcnd.ltd.ua/material/15-16.05.2017%201....

Анотація

Автором розглядається роль академічної чесності як складова розвитку лідерського потенціалу університетської спільноти та змістове наповнення цього поняття стосовно формування лідерської компетентності студентів. Визначено ставлення до проявів академічної нечесності серед студентів спеціальності «Дошкільна освіта» та «Фізичне виховання», які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст». У статті розкрито негативний вплив порушень принципів академічної чесності в освітній діяльності на формування лідерських якостей учасників навчального процесу. Європейський досвід з розвитку академічної чесності у формуванні лідерських компетентностей у студентів та молодих дослідників розглядається як приклад для вітчизняної системи освіти стосовно подолання випадків академічної нечесності. Зміни соціальних засад розвитку української системи освіти супроводжуються процесами модернізації. Основною платформою модернізації є формування креативного, освіченого студента, що володіє лідерськими компетенціями та якостями. На сучасному етапі Україна потребує кваліфікованих фахівців, котрі забезпечать ефективну професійну діяльність. Професійна діяльність має поєднати у собі не лише володіння чесними професійними якостями, а й комплексними менеджерськими та лідерськими навичками. У статті окреслено поняття лідерства, як реалізацію організованого університетського керівництва, яка є сукупним втіленням особистісних якостей учасників освітнього процесу та реальних вчинків. Лідерські якості проявляються у здатності впливати як на окремих студентів, так і на цілу студентську групу, спрямовувати зусилля студентів на досягнення спільної мети, тобто забезпечувати найбільш ефективну взаємодію усіх членів групи.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: лідер; лідерська компетентність; академічна чесність; академічний обман; етичні якості; прояви академічної нечесності; плагіат
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Кафедра теорії та історії педагогіки
Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Циклова комісія психолого-педагогічних дисциплін
Користувач, що депонує: Олександр Валерійович Носач
Дата внесення: 26 Черв 2017 05:56
Останні зміни: 26 Черв 2017 05:56
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19841

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу