Обеззброєна, але нескорена: Інтернована Армія УНР у таборах Польщі й Румунії (1921-1924 рр.)

Срібняк, Ігор Володимирович (1997) Обеззброєна, але нескорена: Інтернована Армія УНР у таборах Польщі й Румунії (1921-1924 рр.) Одноосібна. Видавництво імені Олени Теліги, Київ-Філядельфія.

[thumbnail of I_Sribniak_OaN_mon_1997_IFF.pdf]
Перегляд
Текст
I_Sribniak_OaN_mon_1997_IFF.pdf

Download (140MB) | Перегляд

Анотація

У монографії на основі широкого кола документальних джерел, насамперед архівних, простежено діяльність екзильного уряду УНР щодо збереження та реорганізації інтернованої у таборах Польщі та Румунії Української Армії. У книзі також здійснено спробу комплексного аналізу військово-організаційних заходів Державного Центру УНР, спрямованих на підтримку та подальше розгортання національного протибільшовицького руху на теренах України. Особлива увага приділяється висвітленню основних етапів реорганізації Армії УНР, запровадженню військово-фахової освіти, налагодженню культурно-освітньої роботи та піднесенню національно-патріотичного рівня інтернованого українського вояцтва.

Тип елементу : Монографія (Одноосібна)
Додаткова інформація: В основу монографії «Обеззброєна, але нескорена: Інтернована Армія УНР у таборах Польщі й Румунії (1921-1924 рр.)» був покладений текст дисертації І.В.Срібняка на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за темою «Військова діяльність Уряду УНР в екзилі (1921-1923 рр.)», що була захищена 13 червня 1995 р. у Київському університеті імені Тараса Шевченка.
Ключові слова: UNR Army; camp; interned; education; reorganization; Partisan and Rebellious headquarter; Poland; Romania
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Монографії > Видані в Україні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет суспільно-гуманітарних наук > Кафедра всесвітньої історії
Користувач, що депонує: професор Ігор Володимирович Срібняк
Дата внесення: 02 Серп 2017 10:46
Останні зміни: 30 Лист 2018 08:26
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/19901

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу