Анатомія і фізіологія дитини

Тимчик, Олеся Володимирівна та Мойсак, Олександр Данилович та Омері, Ірина Дмитрівна (2017) Анатомія і фізіологія дитини Київський університет Бориса Грінченка, Київ.

[thumbnail of Anatomia_Tymchyk.pdf]
Перегляд
Текст
Anatomia_Tymchyk.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Запропонований посібник «Анатомія і фізіологія дитини» містить інформацію, яка за глибиною викладу матеріалу, широтою тематики цілком відповідає сучасному рівню розвитку вікової фізіології, анатомії та шкільної гігієни. Навчальний матеріал посібника містить наукові знання про фізіологічні особливості, гігієнічні нормативи і вимоги, які спрямовані на охорону і зміцнення здоров'я, гармонійний розвиток і удосконалення функціональних можливостей організму дітей і підлітків. Посібник адресований насамперед студентам небіологічних спеціальностей педагогічних вузів, а також студентам факультетів фізичної культури. Він може стати у нагоді учням коледжів, гімназій, ліцеїв з вивченням біології, педагогам, психологам, батькам. Посібник «Анатомія і фізіологія дитини» допоможе студентам досягти потрібного рівня знань особливостей організму дитини для вирішення як теоретичних, так і практичних питань анатомії та фізіології дитини, профілактики найбільш поширених захворювань, які спостерігаються у дитячому віці, в тому числі соматичних, інфекційних і спадкових тощо. Статистичні дані засвідчують, що кожен десятий педагог, вихователь протягом року повинен був надати дитині першу медичну допомогу на місці пригоди. При багатьох захворюваннях та травмах можуть виникати стани, загрозливі для життя і здоров'я. У таких випадках учитель повинен уміти оперативно оцінити за загальноприйнятими ознаками стан потерпілого, визначити необхідний обсяг медичної допомоги та, не зволікаючи, надати долікарську допомогу, спрямовану на попередження можливих ускладнень або летального наслідку. Тому базовий рівень знань та умінь з основ медичних знань вчителя є обов'язковим елементом його професійної компетентності. Посібник написаний відповідно до навчальної програми для студентів вищих педагогічних навчальних закладів (освітньо-кваліфікаційний рівень «Бакалавр»). Вважаємо, що цей матеріал допоможе поглибити науковий виклад, зробити його привабливішим емоційно як у процесі фахової підготовки, так і в майбутній професійній діяльності.

Тип елементу : Підручник/посібник
Ключові слова: анатомія; фізіологія; клітина; остеон; дихална система; опорно-рухова система; осеоцити
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Навчальні посібники
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет здоров’я, фізичного виховання і спорту > Кафедра фізичної терапії та ерготерапії
Користувач, що депонує: Олеся Володимирівна Тимчик
Дата внесення: 06 Жов 2017 10:28
Останні зміни: 14 Січ 2018 11:17
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20308

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу