Концептуальні засади психології особистісної саморегуляції підлітків з ментальними порушеннями розвитку

Макарчук, Наталія (2017) Концептуальні засади психології особистісної саморегуляції підлітків з ментальними порушеннями розвитку In: Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми психології особистості та міжособистісних взаємин" 23 квітня 2017 р..

[thumbnail of Makarchyk_NO.pdf]
Перегляд
Текст
Makarchyk_NO.pdf

Download (2MB) | Перегляд

Анотація

Перед сучасною психологією постає важливе для її теорії та практики завдання – ефективне виявлення специфіки функціонування особистості з нетиповим розвитком. Це вимагає розроблення, оптимізації технологій діагностики, прогнозування та психологічної допомоги кожній такій особистості на певному віковому етапі її життєдіяльності. Співвідношення механізмів психофізичного розвитку, їх функціонування під впливом дефекту та формування на цьому фоні саморегуляції виявляється складною науковою проблемою, вирішення якої вимагає інтеграції наукових підходів та стратегій, що мають різне прикладне значення. У цьому контексті проблеми психічного розвитку, розвитку свідомості та самосвідомості й діяльності є взаємообумовленими в одному феномені особистісної саморегуляції.

Тип елементу : Доповідь на конференції чи семінарі (Тези)
Ключові слова: саморегуляція; ментальні порушення; операціональність; комплементарність психічної діяльності;
Типологія: Це архівна тематика Київського університету імені Бориса Грінченка > Наукові конференції > Міжнародні
Підрозділи: Це архівні підрозділи Київського університету імені Бориса Грінченка > Факультет психології, соціальної роботи та спеціальної освіти > Кафедра психології особистості та соціальних практик
Користувач, що депонує: доцент Лідія Іванівна Подшивайлова
Дата внесення: 07 Лист 2017 08:01
Останні зміни: 07 Лист 2017 08:01
URI: https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/20673

Actions (login required)

Перегляд елементу Перегляд елементу